Muggkaka med kanel

Vi firar "kanelbullens dag" med att bjuda på ett alternativ. Här får du recept på muggkakan – med kanelbulle-känsla.

Alternativ kanelbulle på kanelbullens dag.

Alternativ kanelbulle på kanelbullens dag.

Foto: Mari Gustafsson

Recept2014-10-04 06:00

För en person:

1 dl havregryn

1 msk kokosmjöl

1 msk stevia strö, sukrin eller strösocker

1 tsk bakpulver

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

1 msk kesella

1 tsk vaniljpulver

2 äggvitor

3 msk mjölk

Att blanda ner:

2 msk honung

1 tsk kanel

Topping:

50 g kesella

2 msk Philadelphiaost

2 tsk stevia strö, sukrin eller strösocker

Gör så här:

1. Mal havregrynen till mjöl i en mortel. Blanda ihop med resten av ingredienserna till själva muggkakan och mixa ihop med stavmixer.

2. Häll ner i en mugg eller ugnsrast högre ramekinform eller en djuptallrik.

3. Ringla över honung- och kanelblandningen och rör om lite slarvigt.

4. Ställ in i mikron och kör på högsta effekt. Först en minut, sedan en minut till. Håll koll så att det inte svämmar över. Kakan ska vara ganska fast, så evenutellt får du köra en halv minut till.

5. Låt svalna lite innan du stjälper upp kakan på en assiett.

6. Rör ihop toppingen och pryd kakan med den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om