För en person:
1 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö, sukrin eller strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 msk kesella
1 tsk vaniljpulver
2 äggvitor
3 msk mjölk
Att blanda ner:
2 msk honung
1 tsk kanel
Topping:
50 g kesella
2 msk Philadelphiaost
2 tsk stevia strö, sukrin eller strösocker
Gör så här:
1. Mal havregrynen till mjöl i en mortel. Blanda ihop med resten av ingredienserna till själva muggkakan och mixa ihop med stavmixer.
2. Häll ner i en mugg eller ugnsrast högre ramekinform eller en djuptallrik.
3. Ringla över honung- och kanelblandningen och rör om lite slarvigt.
4. Ställ in i mikron och kör på högsta effekt. Först en minut, sedan en minut till. Håll koll så att det inte svämmar över. Kakan ska vara ganska fast, så evenutellt får du köra en halv minut till.
5. Låt svalna lite innan du stjälper upp kakan på en assiett.
6. Rör ihop toppingen och pryd kakan med den.