Du behöver:
1 dl sötmandel
100 g smör
1 ½ dl sötströ / stevia
(eller socker)
en dutt vaniljpulver
2 ägg
4 dl mandelmjöl
1 citron, skalet
1 tsk bakpulver
2 dl frysta lingon
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med smör, så inte kakan fastnar.
Skålla mandeln: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i mandeln och låt sjuda två minuter. Häll av i ett durkslag och spola över kallt vatten. Sedan är mandeln lätt som en plätt att skala. Hacka den grovt, för lite crunch i kakan.
.
Rör ihop smör, sötströ (eller annan sötning) och vaniljpulver så det blir krämigt. Rör sedan i ett ägg i taget och vänd ner den hackade mandeln, mandelmjöl, bakpulver och finrivet skal av en sköljd citron.
Rör till sist i de frusna lingonen och bred ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ungefär trettio minuter.