Lättlagad inslasagne

En riktig matlådeklassiker i vegetarisk tappning. Fungerar perfekt att frysa in till senare.

Foto: Hanna Eriksson

RECEPT.2018-01-18 22:31

(6 portioner)

Du behöver:

Lasagneplattor

2 st morötter, rivna

1 st gul lök, hackad

2 msk tomatpuré

2 dl röda linser

1 st vitlöksklyfta

500 g krossade tomater

3 dl vatten

1 st grönsaksbuljongtärning

4 dl crème fraiche

4 dl riven ost

Oregano, salt och peppar

Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och morötter utan att de tar färg. Tillsätt linser, krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningen. Krydda och låt sjuda i ca 10 min. Varva lasagneplattor, crème fraiche och ost i en ugnsform. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 min.

TIPS! Varför inte blanda i andra grönsaker eller till och med bönor?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om