Hoisinkyckling till helgmat

Middagsrätt som funkar både till vardag och fest. Sött möter salt och krämigt möter knaprig.

Kycklinglårfiléer med god sås.

Kycklinglårfiléer med god sås.

Foto: Mari Gustafsson

Recept2019-10-05 06:00

Du behöver:

2 gula lökar

En förpackning kycklinglårfiléer (cirka 1 kg)

2 dl hoisinsås

0,5-1 dl vatten

1 msk vitvinsvinäger

1 1/2 msk kinesisk soja

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk riven färsk ingefära

1 krm chiliflakes (eller lite mer)

salt och peppar

.

Slå igång ugnen på 200 grader.

Skala löken och klyfta den. Lägg kycklinglårfiléer (blir mycket saftigare än bröstfiléer) och lök i en ugnsfast form.

Blanda hoisinsås, vatten, vinäger, soja, vitlök, ingefära och chiliflakes i en egen skål. Smaka av med salt och peppar och häll sedan över i formen.

Låt rätten stå i ugnen runt fyrtio minuter tills kycklingen är klar och löken är mjuk.

Servera med basmatiris och grovhackade jordnötter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om