Hemmagjord familjeglögg

Med julen runt hörnet och snön som sakta men säkert bäddar vita täcken över staden, skapar UNG julstämning genom att koka ihop en hemmagjord alkoholfri glögg i all dess prakt.

Steg 5: Ska du dricka glöggen direkt kan du sila ner den direkt i kopparna.

Steg 5: Ska du dricka glöggen direkt kan du sila ner den direkt i kopparna.

Foto: Sofia Arvidsson

RECEPT2014-12-18 17:18

Stök med kastruller och silar resulterar i en värmande dryck som har styrkan att samla ihop en hel familj i tevesoffan. Låt UNG vägleda dig till det goda livet med hjälp av ett par superenkla steg.

Recept på Glögg

För ca 8–10 koppar glögg

Du behöver:

75 cl koncentrerad svartvinbärssaft

7 kryddnejlikor

3 bitar pomeransskal

2 kanelstänger

1 stjärnanis

Vatten för att späda saften

Russin

Skållade mandlar

Gör såhär:

1. Späd saften stark och söt efter eget smak och tycke.

2. Lägg kryddorna i saften och låt dem gotta in sig i vätskan över natten.

3. Koka upp blandningen hastigt och låt dra sig i eftervärmen i cirka 10 minuter.

4. Sila bort kryddorna och servera i tekoppar för den som vill ha mer glögg och i små glöggkoppar för den som nöjer sig med mindre.

5. Glöm inte att tillsätta russin och skållade mandlar för den som vill ha det.

6. Njut!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om