Baconlindad lax med smält fetaost

Få ingredienser, enkelt och snabbt. Baconlindad lax med fetaost är en rätt som fungerar både till vardag och helg.

Baconlindad lax med fetaost.

Baconlindad lax med fetaost.

Foto: Mari Gustafsson

Recept2014-09-06 06:00

Till fyra personer:

4 laxfiléer

8 skivor bacon

Ett paket fetaost

Färsk eller torkad timjan

(eller annan örtkrydda)

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 burk crème frâiche

2 tsk fransk senap

Gör så här:

Krydda laxen med örter, salt och peppar.

Dela fetaosten i fyra delar och fördela på fisken. Rulla in varje ost- och laxbit med två skivor bacon.

Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

Blanda grädde med crème frâiche, salt, peppar och fransk senap.

Häll blandningen i formen runt laxen och låt stå i ugnen ytterligare fem minuter, eventuellt sätter du ugnen på grill för att få baconet riktigt krispigt.

Servera med valfria tillbehör. Kanske ris, sallad, eller ångkokt broccoli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om