Uppskattad jullunch på Solanderskolan

På onsdagen serverades det jullunch i skolmatsalarna runt om i kommunen. Solanderskolan i Öjebyn passade på att festa till det lite extra med liveuppträdande och julmust.

3 december 2014 09:34

Det står värmeljus på borden och hänger en tydlig doft av julmat i luften i Solanderskolans matsal. Med jämna mellanrum stillnar stojet och pratar om alla ätande elever vänder blickarna mot Linnea Hansen, Linn Claren Johansson och Kajsa Söderberg. Tjejerna går i årskurs nio och underhåller de andra eleverna med stämningsfulla låtar under matsalens hela öppettid.

– Vi har ungefär fem låtar. Det går ganska bra, men lite jobbigt är det ju, säger Linnea Hansen.

Uppskattad mat och musik

Publiken uppskattar underhållningen. Publiken som består av mest fjärde- och femteklassarna i matsalen jublar högt och applåderar efter varje låt och berömmet haglar över tjejerna.

– Om vi säger såhär, de var fantastiska och gjorde hela lunchen bättre. Det gjorde hela maten speciell, de sjunger jättefint, säger Filip Trogen som går i fjärde klass.

Att få äta julmat är ett extra plus i kanten.

– Det var jättegott. Äggen med den krämiga såsen var godast. Vi äter alltid julmat på julen, det är tradition, säger Filip Trogen.

– Det är jättemysigt för att vi äter julbord och låtarna var jättefina, säger Stephanie Viklund och får medhåll av kompisarna Emilia Hjerpe och Linn Stenman.

Elevrådet rycker in

Vid borden där eleverna hämtar julmustflaskorna står Enya Beckman och Elin Engström.

– Vi i elevrådet står här för att hjälpa personalen, säger Enya Beckman.

Tjejerna är sista paret ut av de elevrådsrepresentanter som hjälper till under lunchen, de har redan hunnit äta mat och delar även de ut beröm till köket.

– Maten var jättegod, säger Elin Engström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Minna Törmä