Sverigedemokrater mordhotade

Flera Sverigedemokrater i Piteå har blivit mordhotade av en man på Facebook.

22 januari 2016 12:54

När planerna om ett flyktingboende på Pite havsbad avslöjades i onsdags bildades en grupp på Facebook för att diskutera frågan.

– När jag kom in i gruppen såg jag att det var ett par individer som uttryckt sig på ett dåligt sätt. Som svar på att man skulle starta en insamling skrev en person att han skulle samla ihop gift och baka kakor åt dem på boendet, säger Robert Håkansson, kanslichef för Sverigedemokraterna i Norrbotten och ersättare i Piteås kommunfullmäktige.

– Jag gick in och kommenterade att så där kan man inte uttrycka sig, säger Håkansson.

Då vände mannen sin ilska mot honom i stället.

– Han skrev ett inlägg på min sida att nästa gång han skulle komma till Piteå så skulle han skicka mig till intensiven, säger Robert Håkansson.

Enligt honom har även hans hustru och partikollega Elin Håkansson omfattas av mordhoten tillsammans med gruppledaren Magnus Häggblad i Piteå.

– Det är klart att det är obehagligt. Speciellt när han senare skriver att han ska skära halsen av mig och avrätta min familj och mina partikollegor, säger Robert Håkansson.

Mannen som uttalade hoten var ingen politisk motståndare utan snarare en partisympatisör.

– Personen som skrivit det här har varit på våra vänlistor på Facebook. Han har rört sig i samma kretsar som oss på Facebook och varit i grupper där man uttryckt sig positivt om Sverigedemokraternas politik.

Hur tänker du om det?

– Media och andra brukar ofta klistra på oss att vi ligger bakom dumheterna som den här svansen häver ut sig på Facebook. Det här visar bara att vi utsätts för dem på samma sätt, säger Robert Håkansson.

Hoten är polisanmälda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!