Sökinsats i Roknäs efter försvunne Joakim

I dag genomförs en ny sökinsats efter försvunne Joakim Ettefjord. Denna gång sker sökinsatser i området runt Roknäs.

11 juli 2019 15:23

Tidigare har sökinsatserna som genomförts av Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) inriktats på området i Långträsk där den förvunnes bil tidigare återfunnits.

Varför byter ni område inför dagens insats?

– Det gör vi för att vi nu fått nya uppgifter kring vilken mast som kopplade upp samtalet mellan Joakim och flickvännen, berättar Marie-Lousie Lindh, ansvarig Fikks eftersöksgrupp som hoppas på att många sökare sluter upp i dag torsdag när insatsen startar klockan 17.

Samlingsplatsen är Ica Sigvards livs på Gamla Sjulnäsvägen i Roknäs.

– Vi har hela tiden i samråd med polisen utgått från och sökt områden runt bilen som Joakim färdades i, men nu efter de nya uppgifterna om vilken mast han kopplades upp från vid sitt sista samtal så förändrar det våra segment, fortsätter Marie-Louise Lindh..

Vid halv ett-tiden natten mot den 27 juni pratade den försvunne Joakim Ettefjord, som var på väg hem till Kalix, med sin syster i telefon. Han berättade att han nästan var i Piteå men var trött och hade somnat till bakom ratten vid en korsning. I samtal med sin flickvän har han berättat att bilen bakom hade tutat och därigenom väckt honom.

Vid halv två-tiden hade flickvännen sms-konversation med Joakim.

06:53 är det sista samtalet mellan Joakim och flickvännen, där han är irriterad i samtalet och berättar då att han kört av vägen. Han var då i skogen och gick.

Den bil som Joakim Ettefjord färdades i har återfunnits i Långträskområdet och polisen, hundpatruller och helikopter samt fjällräddningen och hemvärnet har haft eftersök i området. Även Fikk har genomfört flera sökinsatser. Nu koncentreras Fikks fortsatta sökinsatser alltså på området kring masten i Roknäs där det senaste samtalet med Joakim kopplades upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Lindhammar

Ämnen du kan följa