Söker försvunnen man i Piteå

Tim Olofsson, 29 år från Piteå har anmälts försvunnen. En stor sökinsats med polis och fjällräddare pågår och även hemvärnet ska ansluta.

Polisen har släppt bild på den försvunne Tim Olofsson. Enligt uppgift bär han den jacka han har på bilden vid försvinnandet.

Polisen har släppt bild på den försvunne Tim Olofsson. Enligt uppgift bär han den jacka han har på bilden vid försvinnandet.

Foto: Privat

Piteå kommun2019-11-23 08:42

På fredagseftermiddagen anmäldes en man i 30-årsåldern försvunnen i Piteå. Polisen har inlett LSO (Lagen om skydd mot olyckor) och eftersöker mannen. Förutom polispersonal deltar också fjällräddare i sökinsatsen. 

Polisen önskar upplysningar och iakttagelser från allmänheten som kan göra att mannen återfinns. Ring polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering 09.20

Polisen uppger att den försvunne mannen heter Tim Olofsson och är 29 år. Han har försvunnit från sin bostad. Den som har sett Tim Olofsson uppmanas att kontakta polisen på telefon 114 14. 

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Uppdatering 09.45

– Vi är väldigt angelägna om att få tag på honom, därför har vi också gått ut med en bild, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör vid Polisen i Norrbotten.

Det var vid 17.00-tiden på fredagseftermiddagen som en anhörig till mannen kontaktade polisen om Tim Olofssons försvinnande. Polisen och fjällräddare söker efter honom på lördagsförmiddagen.

Mannen har inte försvunnit i någon form av fjällterräng.

– Att fjällräddningen hjälper till handlar om att de fanns tillgängliga och är en bra resurs som kan hjälpa till, även hemvärnet ska ansluta, säger Maria Linné.

Uppdaterad 11.34

Polisen uppger att sökandet fortsätter och att insatserna utgår från mannens bostad inom Piteås tätort. Mannen är fortfarande inte påträffad.

– Allmänheten får gärna hålla ögonen öppna även utanför tätorten då vi inte vet var han befinner sig, säger Maria Linné.

Uppdaterad 11.46

Christer Lindbäck vid Missing People har kallat allmänheten  till samling och inleder skallgång klockan 13.00 från mötesplatsen Bilbolaget nära Degeränget.

Uppdaterad 14.40

Polis, hemvärn, fjällräddare och missing people fortsätter att söka efter mannen. Under morgonen var det tänkt att förstärka sökinsatsen med helikopter men den lyfte inte på grund av dimman. Sökandet utgår från mannens hemadress i Piteå men polisen uppger att sökandet inte är koncentrerat till tätorten.

Uppdaterad 17.27: Polisen har publicerat ytterligare en bild på den försvunne mannen.På bilden bär mannen den jacka som han troligen bar i samband med försvinnandet..Mannen försvann från sin bostad på Degeränget i Piteå.

Mannen försvann på fredagseftermiddagen i Piteå.
Mannen försvann på fredagseftermiddagen i Piteå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!