Genom ett inledande tips och hårt arbete lyckades Jan Westerberg nysta upp den ekonomiska härvan. Westerberg är givetvis glad över att vara nominerad, men det är ingenting han har räknat med.

– Det är hård konkurrens så det känns stort. Det är också ett bevis för att jag gjort ett bra och viktigt jobb, säger Jan Westerberg och ger samtidigt tummen upp för det stöd han fått.

– Det är ett teamwork. Ledningen har gett mig den tid jag behövt och jag har haft stor hjälp av redigeringen och fotografer.

Men det kanske viktigaste är, enligt Jan Westerberg att den drabbade Stefan Stenberg fått upprättelse och bekräftelse.

LÄS OCKSÅ: Blåst på över en miljon.

– Han har verkligen fått lida oförskyllt. Ingen tog hans situation på allvar.

Upprinnelsen var ett tips om en lurad man, men det tog några veckor att få tag i den drabbade och upprätta kontakt. Snabbt förstod Jan Westerberg att den trista historien hade bärkraft och var sprängstoff för de inblandade.

I korthet handlar det om att Stefan Stenberg (och delvis även hans sambo) blivit grundlurade på stora belopp av en förvaltare. Förvaltaren som är död, har även lurat två banker och fört överförmyndarnämnden bakom ljuset.

– En förhoppning är att bankerna inför striktare rutiner. Det samma gäller överförmyndarnämnden som fått skarp kritik av länsstyrelsen, säger Jan Westerberg.

LÄS OCKSÅ: SEB återbetalar 420 000 kr.

Den juridiska processen till förmån för Stefan Stenberg pågår i vissa delar än.

LÄS OCKSÅ: Så lurades paret Stenberg.

Den 9 april delas Guldspaden ut i Göteborg. Jan Westerberg, PT, tävlar mot grävjobb från Västerbottenkuriren och Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan.