Mingel med blivande husbyggare

Snart finns det hundra tomter att välja på för de som vill bygga hus i Piteå. Hej Piteå bjöd spekulanter på mingel med mäklare, banken och kommunen.

14 november 2018 22:57

På onsdagskvällen arrangerade Hej Piteå, ett samarbete mellan Sparbanken nord, Pite energi och Piteå-Tidningen, en mingelkväll för de som går runt med tankar på att bygga hus i Piteå.

Sparbanken nord fanns på plats för att svara på frågor tillsammans med mäklare, Piteå kommun och Pite energi.

– Tanken är att man ska kunna få svar på frågor som man har funderat på hemma. Vad innebär startbesked, bygglov och så vidare. Men även på något sätt göra det lite enklare för de som kommer att kunna knyta en första kontakt i stället för att de fastnar i telefonköer, säger Carl Stenlund, Sparbanken nord.

Olle Larsson och Joakim Jonsson var två av besökarna.

– Vi spekulerar och kollar runt vad det kostar att bygga nytt jämfört med att köpa gammalt. Det är väldigt bra med alla samlade under ett tak, säger Joakim Jonsson.

Vilket område lockar mest?

– Närmast till hands är ju Strömnäsbacken, som ligger i startgropen här. Men allt beror ju på vilken tomt man blir erbjuden i så fall. Men rätt stadsnära. Jag ställde mig i kö i somras, så man är väl sist.

Vad tycker ni om kvällen?

– Man blir lite vettigare. Man har fått mycket bra input från både kommunen och Pite energi, säger Olle Larsson.

Även Johan Lindkvist och Linnea Johansson minglade.

– Vi är jätteintresserade av att bygga nytt. Vi måste bara hitta en tomt först, säger Johan Lindkvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa