Max tillbaka med Rocka sockorna-låt

Snart är Max Ökvist, 10, från Altersbruk tillbaka med en ny musikvideo. Denna gång med en egenkomponerad, professionellt producerad Rocka sockornalåt.

16 februari 2018 19:10

Piteå-Tidningen har tidigare berättat om Max Ökvist, som gjorde viral succé med sin Zlatan-låt. Den tog honom hela vägen till Friends arena i Stockholm, där han fick se idolen och svenska Fotbollslandslaget spela mot Danmark i EM-kvalets playoff.

LÄS OCKSÅ: Max, 8, redo att följa Zlatan live

LÄS OCKSÅ: Se när Max får sitt Zlatanrum

Den här gången går resan till Göteborg och Rocka sockornafestivalen, där Max kommer att uppträda.

– Det var Svenska Downsföreningen som hade en musiktävling, där man skulle göra sin egen version av original rocka sockorlåten, berättar mamma Anna Ökvist.

– Max gillar ju att sjunga så vi spelade in en video här hemma i vardagsrummet, det var i december, säger hon.

Då trodde ingen av dem att Max skulle vinna hela tävlingen.

– Vi blev jättepaff när vi fick höra att han vunnit, säger en stolt och glad Anna Ökvist.

Nu väntar studioinspelning av Max låt vid Musikhögskolan, där han kommer att sjunga in sitt bidrag som har samma melodi som "Klappa händerna när du är riktigt glad".

– Sedan blir det ytterligare en dag då de ska spela in musikvideon. Det blir förstås en del sockar i fokus, säger Anna Ökvist.

Syftet med Rocka sockorna är att uppmärksamma olikheter och alla människors lika värde och rättigheter. Rocka sockorna-dagen, eller internationella Downs syndromdagen är den 21 mars.

– Då kommer musikvideon släppas och tre dagar innan det kommer Max att uppträda med sin låt vid Rocka sockorfestivalen i Göteborg. Det ska bli jättespännande, säger Anna Ökvist.

Själva låten släpps redan i början av mars för att folk ska hinna träna på att lära sig låten, så att de kan sjunga med på Rocka sockornadagen.

Max Ökvist har en egen youtubekanal och ett eget Instagramkonto.

– Jag tycker det är bra att synas lite grann, så att det inte blir så märkvärdigt. Man vill ju bara att alla ska få vara sig själva. Vi vill gärna inspirera andra föräldrar, som har mindre barn som fötts med Downs syndrom, säger Anna Ökvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa