Lundqvists i Öjebyn bygger ny fabrik

Tillväxten hos Lundqvist trävaru AB i Öjebyn gör att företaget planerar att bygga ny fabrik för 90 miljoner kronor.

23 november 2017 10:43

PT har tidigare redogjort för att företaget funderat på att antingen, bygga ut fabriken på Öhns industriområde, bygga ytterligare en fabriksdel på annan plats, eller att bygga en helt ny fabrik på ny plats. Nu har Lundqvists landat i det tredje alternativet.

– Vi för diskussioner med Piteå kommun om ett antal platser. Ett problem är att korridoren för Norrbotniabanan begränsar möjligheterna, säger Jens Lundqvist, vice vd och 36-procentig delägare i trähusföretaget.

Han säger att ett hett alternativ är att bygga på den så kallade Grängestomten på Haraholmen som Piteå kommun öppnat för industriändamål.

Jens Lundqvist uppger att den totala investeringen landar på 90 miljoner kronor och kommer att ske i tre etapper.

– Nästa år lägger vi 50 miljoner kronor. Sedan lägger vi 20 miljoner vardera i de kommande två etapperna, säger vice vd:n.

Han vill att första delen av den nya fabriken ska stå klar under första kvartalet 2019. Etableringen gör att Lundqvists fördubblar antalet anställda från 30 till 60 personer.

PT har också skrivit om företagets mål att ta in en ny delägare i bolaget och från 1 oktober blir Günther Mårder från Stockholm tioprocentig delägare.

Han var tidigare vd för Aktiespararna, har arbetat vid Nordnet och är just nu vd för organisationen Företagarna.

– Vi fick kontakt med honom i samband med att Ernst & Young gav oss utmärkelsen Årets stjärnskott. Günther Mårder satt i juryn. Efter utnämningen tog han kontakt med oss vilket resulterade att han gått in i bolaget, säger Jens Lundqvist.

0911-645 00

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Norin

Ämnen du kan följa