Landgången stiger brant uppåt. Halvvägs står vi rakt ovanför vattnet och det suger till i maggropen. För det är en bastant madam vi närmar oss. Hon är totalt 17 meter hög och över 90 meter bred.
När vi kliver av landgången och in i båten är det som att kliva in i vilken hotellreception som helst. Det är svalt och fräscht med ljusblå heltäckningsmattor. Här passerar alla som checkar in. De flesta kommer hit för att jobba korta perioder. Ibland bara något dygn, ibland upp till någon månad.
Just nu bor omkring 140 personer här. Det stora flertalet är vindkrafttekniker som arbetar för en mängd olika underleverantörer till General Electric, GE. Alla med uppdraget att bygga vindkraftverk i Markbygden.
På vår rundtur ombord passerar vi två sällskapsrum. Ett av dem har dart, pokerbord och tv-spel. Det andra tv och bar. En träningslokal finns också.
– Jag förvånas ofta över hur många som tränar trots det krävande jobb de har, säger Jacob Heskjaer, vd för företaget Site Facility som äger pråmen.
Till gästernas förfogande finns också ett antal cyklar att låna. Badar i älven gör man också. Kökspersonalen fiskar ibland.
Innan Bibby angjorde Sandholmen var hon föremål för diskussion, något som PT tidigare skrivit om. Den som diskuterats mest är det faktum att upphandlingen av hotellrum inte skett lokalt. Enligt Jacob Heskjaer så är det bara båten och de som bor och arbetar på den som inte har lokal koppling.
– Allt övrigt upphandlas lokalt. Det handlar bland annat om ett flertal tjänster som transporter, tvätt och byggnadsarbeten. All mat köps in från lokala handlare. Det är ett medvetet beslut som vi tog tidigt i processen, säger Jacob Heskjaer.
Han berättar att GE ser fördelar med att de som jobbar tillsammans också bor på samma plats.
– Om man tar en öl tillsammans med någon på kvällen så är sannolikheten mindre att man hamnar i konflikt nästa dag på jobbet.
Bibby har haft många andra spännande uppdrag. Jacob Heskjaer berättar att hon byggdes för att husera tekniker från oljeplattformar utanför norska västkusten. Dansk säkerhetspolis har också bott här under ett politiskt toppmöte på en ö utanför Danmarks kust. Då simmade dykare under pråmen tre gånger per dygn. Syftet var att kontrollera att ingen obehörig befanns sig där.