Kocken kan avskedas

Kocken på Restaurang Tage riskerar att bli av med jobbet men så länge polisutredningen pågår jobbar han kvar. ”Vi avvaktar polisutredningen innan vi lämnar några besked i den frågan”, säger Christina Skoog, delägare i Restaurang Tage.

Den kvinnliga praktikanten tillsammans med sin pojkvän, som varit ett viktigt stöd för henne genom hela processen med ofredandena.

Den kvinnliga praktikanten tillsammans med sin pojkvän, som varit ett viktigt stöd för henne genom hela processen med ofredandena.

Foto: Jens Ökvist

PITEÅ2018-12-06 18:20

En kritikstorm har brutit ut sedan PT berättade om den praktikant som sexofredats i köket på restaurang Tage. Många Piteåbor har efterlyst en kommentar från hotellägaren Christina Skoog. På torsdagseftermiddagen tog hon bladet från munnen.

– Det är väldigt olyckligt och tragiskt att en sån här situation uppstår. Det är ingenting vi står för eller på något sätt vill sammankopplas med. Nu har det ändå hänt och då måste vi hantera det, säger Skoog.

Hon berättar att ägargruppen tar händelsen på största allvar.

– I det här läget är det viktigt att alla får komma till tals, inte bara de två berörda parterna. Vi är en stor arbetsplats och vi pratar med vår personal enskilt såväl som i grupp, säger Christina Skoog.

Enligt henne görs nu en genomlysning av hela byggnaden.

– Vi är en enda stor familj som jobbar här. Det här är vår gemensamma arbetsplats och alla ska trivas på jobbet, säger Christina Skoog.

Hon poängterar också att värdegrundsarbetet är ständigt pågående, särskilt med tanke på att hotell och restaurangbranschen generellt sett har en stor omsättning på personal.

– Många gånger är det här ett genomgångsjobb som man kanske bara har några år. Därför är det ett oförtrutet arbete med alla såna här saker. Nu tittar vi på om vi behöver förstärka våra policies och styrdokument, säger hon och fortsätter.

– Vi vill göra allt som står i vår makt för att det inte ska uppkomma igen. Alla ska känna sig bemötta på ett korrekt och bra sätt, säger Christina Skoog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!