Vid 15-tiden inleddes FIKK (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) ett nytt eftersök med samlingsplats vid OKQ8 i Långträsk. På FIKK:s hemsida uppmanas frivilliga att ansluta till sökandet.

Efter fem timmar avbröts sökinsatsen utan att några nya fynd gjorts. Imorgon tisdag planeras en ny sökinsats vid samma tid och med samma samlingsplats, alltså OKQ8 i Långträsk.

Sökandet görs i områden som polisen bedömt som intressanta.

– Vi utgår från polisens önskemål om var vi ska söka. Vi har fått kartor och använder oss av dem, säger Mikael Sköld, ärendeansvarig.

Hur många som deltog i sökandet är oklart men Mikael Sköld säger att det brukar röra sig om ett 20-tal personer.

– Som vi skriver på vår facebook-sida så går det bra att ansluta i sökande under eftermiddagen/kvällen. Man kan ringa till en kontaktperson som ger direktiv för hur och när man kan ansluta, säger han.

Joakim Ettefjord försvann då han skulle köra från Uppsala till Kalix onsdag den 26 juni. Han färdades i en Audi A4 Avant 1,8T med registreringsnummer TEF 904. Den hittades strax öster om Långträsk vid länsväg 373.

Han är 175 centimeter lång och väger 75 kilo, och har brunt kortklippt hår. Vid försvinnandet var Joakim mest troligt iklädd en grön huvtröja, svarta mjukisbyxor med vit text, vita skor och en mörkgrön keps. Han är tatuerad ”Albin” på halsen, och på armen står det ”Alex” med små stjärnor runt omkring. Alla tips rörande försvinnandet lämnas till polisen på tel: 11414.