Wirtala kan bli ny chef för samhällsbyggnad

Rekryteringen av en ny förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen är i full gång. Tre kandidater har intervjuats för tjänsten.

Personalchefen Ewa Degerman, Piteå kommun, ansvarar för rekryteringen av ny förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen. (Arkivbild)

Personalchefen Ewa Degerman, Piteå kommun, ansvarar för rekryteringen av ny förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen. (Arkivbild)

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2016-09-08 14:56

De sökande som valt ut för intervju är Johan Wirtala, Stefan Bergdahl och Jan Johansson.

– Vi är mitt i en process just nu, det är ingenting som är klart ännu, säger Ewa Degerman, personalchef vid Strategiskt stöd, Piteå kommun.

I rekryteringsgruppen ingår hon, kommunchefen Ylva Sundqvist, samhällsbyggnadsnämndens ordförande Brith Fäldt, kommunalrådet Helena Stenberg samt tre fackliga representanter.

Av de totalt 21 sökande var fyra kvinnor.

– I annonsen var vi väldigt tydliga med vad vi tycker är viktigt. Det handlar om att ha erfarenhet av kvalificerat ledarskap, alltså att ha varit chef för chefer och att man jobbat på en högre strategisk nivå, säger Ewa Degerman.

Johan Wirtala är i dagsläget anställd på samhällsbyggnadsförvaltningen, som avdelningschef för fysisk planering. Där basar han över enheterna plan, bygg och mark, miljö- och hälsoskydd samt trafik och projekt.

Stefan Bergdahl kommer från Luleå och har tre år som vd för Müllers bil AB i bagaget. Han är för närvarande verksam som konsult inom organisation, ledning och ekonomi. På sin Linkedin-sida beskriver han att han har en god förmåga att överblicka och tränga in i komplexa verksamheter, vilket ger honom goda förutsättningar att leda och styra strategiskt och operativt.

Jan Johansson kommer från Arvidsjaur och arbetar som marknadsområdeschef vid Arbetsförmedlingen. Han har tidigare haft en annan chefstjänst på Arbetsförmedlingen, som varit hans arbetsgivare de senaste tio åren.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem avdelningar samt stab.

De är samhällsplanering, flyktingsamordning, kompetensförsörjning, fysisk planering samt teknik och gator.

Avdelningarna är i sin tur indelade i åtta enheter, som leds av respektive enhetschef.

Förvaltningschefen kommer att basa över sex avdelningschefer och totalt 310 medarbetare.

Förvaltningschefen är underställd kommunchefen och ingår i en ledningsgrupp med övriga förvaltningschefer.

Källa: Piteå kommun

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om