Verksamhetschefen: "Han får gärna kontakta oss"

Pernilla Nordkvist, verksamhetschef vid psykiatrin i Piteå uppmanar "Andreas" att höra av sig till dem för att försöka reda ut situationen.

"Vi vill vara tillgängliga", säger Pernilla Nordkvist, verksamhetschef för psykiatrin i Piteå. (Arkivbild)

"Vi vill vara tillgängliga", säger Pernilla Nordkvist, verksamhetschef för psykiatrin i Piteå. (Arkivbild)

Foto: Maria Johansson

Piteå2021-04-08 12:10

– Han får hemskt gärna kontakta oss. Det är så vi kan försöka att reda ut det här och framför allt försöka förklara oss, så att han får se hur det ser ut framöver och vad han kan förhålla sig till för information, säger Pernilla Nordkvist.

Hon uppger att verksamheten är intresserade av att få kontakt med enskilda patienter och få ta del av deras upplevelser.

– Det är så vi kan ta emot klagomål och förändra hur vi är organiserade. Men det bygger på att patienten tar kontakt med oss.

Hon har inte möjlighet uttala sig om det enskilda ärendet, utan svarar på frågorna rent generellt.

Men ett års väntan på en samtalskontakt, är det normal väntetid?

– Det beror på vad man väntar på, men väntar man på något specifikt inom psykiatrin så kan man få vänta en längre tid. Men sedan är det inte så att man söker vård inom psykiatrin, hamnar på en väntelista och får vänta, det görs en prioritering, säger Pernilla Nordkvist som uppger att läkare bedömer vad man tillhör för patientgrupp och sätter prio ett till prio fyra.

– Vi vill vara tillgängliga, vi har också en rådgivningstelefon dit man kan ringa, man kan förmedla sig via 1177 och vi har klagomålsorganisationen, men vi vill helst få kontakt med patenterna så att vi kan bemöta deras frågor. 

Hon uppger att man nu håller på med en stor omorganisation vid psykiatrin för att förbättra tillgängligheten, man rekryterar också samtalskontakter/KBT-terapeuter då det är något som efterfrågas av patienterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!