En av dem är 26-åringen Emelie Ullberg.
– Jag tror främst jag blev tillfrågad på grund av mitt jobb som brandman, säger Emelie Ullberg.
Hon är ett levande exempel på att det går att kombinera jobb, familjeliv och drömmar i Piteå.
– Det gäller att prioritera helt enkelt, säger Emelie Ullberg, som också varit med i tv-programmet Hela Sverige bakar samt tävlat i både styrkelyft och crossfit.
Hennes budskap till unga kvinnor i Norrbotten är att de ska våga följa sina drömmar.
– Många tror att de inte kan, men bara gör det, säger Emelie Ullberg.
För henne är jämställdhet en självklarhet. I vintras blev hon dock medveten om att det tyvärr inte alltid är så.
– Jag fick veta att jag var den lägst betalda brandmannen i hela Norrbotten, säger Emelie Ullberg.
Sedan löneförhandlingen i våras har hon nu samma lön som kollegerna som blivit anställda samtidigt, men jämställdhetsfrågorna är fortfarande viktiga för henne.
Krossa stereotyper
Initiativtagaren och fotografen Andreas Harnemo vill med projektet inspirera fler tjejer till att förverkliga sin dröm i Norrbotten. Med i projektet är sju Norrbottenskommuner, Norrbottens läns landsting och Försvarsmakten tillsammans med initiativtagaren Andreas Harnemo, som driver företaget Snowgarden.
– Syftet med utställningen är att visa att det finns bra förutsättningar för både jobb och familjeliv här i Norrbotten, säger Andreas Harnemo.
Som exempel nämner han den stereotypa bild av Norrbotten och dess invånare, som ofta porträtteras i filmer och tv-program.
– Vi ville visa en annan bild, samtidigt som vi ville ta vara på den positiva andan och framtidstron som finns i länet just nu, säger Andreas Harnemo.
Jämställdhetsutredning
Kommunalrådet Helena Stenberg presenterade utställningen.
– Jämställdhet handlar om mänskliga rättigheter, om att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, sa hon.
Orden är hämtade från den senaste nationella jämställdhetsutredningen och är Sveriges politiska jämställdhetsmål.
– Färre kvinnor än män jobbar heltid, kvinnor tar en betydligt större del av det obetalda hemarbetet och mäns våld mot kvinnor har inte minskat, fortsatte hon.
En av de porträtterade kvinnorna är den 88-åriga barnmorskan Irma Hedkvist från Piteå. Under sitt yrkesverksamma liv har Irma Hedkvist arbetat hårt med jämställdhetsfrågor.
– Ja, det har jag gjort. Både på arbetet och i det politiska livet, jag har försökt uppmuntra kvinnor att ta plats och inte vara så blyga, säger hon.
– Mina manliga kollegor har inte haft det så lätt alla gånger, säger hon och skrattar lite.