Utemat gav mersmak

Det rådde i det närmaste festivalstämning utanför Strömbackaskolan på fredagen när det serverades streetfood istället för den klassiska lunchen.

De här tre byggeleverna använde bara superlativ när de skulle bedöma fredagens initiativ. "Thaiwooken var magisk", säger Josef Jawad (i mitten). Klasskompisarna Alexander Zetterlund och Yousef Younes höll med.

De här tre byggeleverna använde bara superlativ när de skulle bedöma fredagens initiativ. "Thaiwooken var magisk", säger Josef Jawad (i mitten). Klasskompisarna Alexander Zetterlund och Yousef Younes höll med.

Foto: Joel Gustafsson

PITEÅ2015-05-22 19:30

Mat serverad i pappersbägare på stående fot, gick verkligen hem hos Strömbackaeleverna. Thaiwooken med lite sting gick åt som smör i solskenet och kön ringlade lång i några timmar vid lunchtid på fredagen.

– Det här var magiskt, menade Josef Jawad som funderade på att backa direkt när portionen var slut.

Effektiv serveringspersonal hade fullt upp och berget av wook försvann snabbt. Den stora murikkan fick ofta fyllas på med ett nytt berg av mat.

Första steget

Tommy Forsberg som är kock på Strömbackaskolan, tycker att det är bra att hitta på något annorlunda.

– Det här är första steget i ett samarbete mellan elever och kökspersonal. Nästa år ska det bli ett matråd där elever från elevkåren ska träffas och pratar kring maten. Det blir ett sätt för eleverna att kunna påverka maten i skolan, säger han.

Hilda Nordh, Linda Söderlund och Ellen Johansson var trion från Ekonomiprogrammet som tyckte att initiativet gav lite ljusning i vardagen.

– Vi ska ha matteprov nu på eftermiddagen, så det sitter bra med lite god mat inför det, sade Ellen Johansson.

Yngre elever

Det var inte bara Strömbackaelever som fick "äta ute". Eftersom Strömnässkolan rivits finns nu en hel del yngre elever i huset Freja på gymnasieområdet. Två av dem var Emma Johansson och Saga Lundmark.

– Det var ganska gott, men nudlarna var lite starka, tyckte Emma Johansson.

Förutom thaiwook serverades ett vegetariskt alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om