Tjuvtitt i Piteås nya restaurang

Premiären för Piteås nya restaurang Oglamoröst närmar sig och ägaren Mari Wigren är både urlakad och laddad inför nyöppningen. "Det har varit mycket jobb men nu kör vi", säger hon.

Barens fokus kommer att vara öl i samarbete med Bottenvikens bryggeri.

Barens fokus kommer att vara öl i samarbete med Bottenvikens bryggeri.

Foto: Catrin Renlund

Piteå2023-10-25 17:30

Stenväggarna och de enkla lastpallsmöblerna matchar i den nästan färdiga lokalen där Piteås nya restaurang Oglamoröst öppnar inom kort. Den ligger i samma byggnad som fine dining-restaurangen Ångbryggeriet och ägaren Mari Wigren ser fram emot ett nytt grepp i en tuff bransch.

undefined
Efter ett par hektiska månader är det snart dags för Piteås nya restaurang Oglamoröst att slå upp portarna. "Premiärhelgen är fullbokad", säger ägaren Mari Wigren, här med restaurangchef Tobias Berg.

– Vi har jobbat i två månader under en viss tidspress för att få klart till november. Egentligen var det meningen att en snickare skulle visa hur vi skulle bygga borden men det slutade med att han byggde dem. Det var tur för vi hade aldrig hunnit göra det själva, det är ändå 120 lastpallar, säger hon.

Oglamoröst öppnar den 3 november och premiärhelgen är fullbokad.

undefined
Möblemanget består i huvudsak av lastpallar, klossar i form av bord, soffor och stolar och en massa kuddar för att göra det mysigt.
undefined
En snickare har gjort möblerna. Sedan har personalen själva slipat och lackat dem, ett gediget arbete som personalen gjort själva.

Restaurangchef Tobias Berg berättar att folk tycker att konceptet låter spännande.

– En sån här restaurang behövs i Piteå. Det finns i stort sett bara fine dining och Max, ingenting däremellan, säger han och fortsätter:

– Vi fick förslag om att man kan ha stå upp-komiker, det är ont om sådana shower också i Piteå.

Oglamoröst är en liten bakficka till Ångbryggeriet för ungefär 60 matgäster. Trerätters kommer alltid att kosta 399 kronor. I bardelen blir det after work-priser och där kommer öl att vara i fokus i samarbete med Bottenvikens bryggeri.

undefined
Oglamoröst, den lilla bakfickan vid Ångbryggeriet, kommer att ha öppet fredagar och lördagar under höst och vinter.

Det kommer också att finnas ett utekök där köttdetaljer röks och grillas för att sedan serveras på Oglamoröst.

– Det kommer visserligen vara lite kallt och snöigt vissa dagar men vi får klä oss helt enkelt. Vi älskar ju utmaningar, säger Mari Wigren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!