Tilltugg under låtarna

Foto:

Piteå2008-05-23 06:00

Eftersom tävlingen detta år tar plats på balkanhalvön rekommenderas något inhemskt balkanskt för att komma in i rätt stämning. Du kanske inte har tid att grilla ett lamm, vilket anses vara en läckerhet i Serbien, så därför är Gustafs recept betydligt lättare att tillaga.

Fylld paprika med svamp och basilika

Ingredienser (4 personer):
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 dl lånkornigt ris
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta, finhackad
200 g champinjoner
1 dl grovhackad basilika
olivolja
salt
vitpeppar
Tillagning:
Sätt på ugnen på 200 grader. Koka paprikorna på medelvärme i 2 minuter för att få en mildare smak. Skär bort locken från paprikorna och ta bort kärnhusen. Koka riset. Skala löken, skär den i tunna skivor och fräs den tillsammans med vitlöken utan att den får färg. Skär svampen och sätt ner den i lökfräset. Tillsätt efter en stund basilikan och smaka av med salt & peppar. Tillsätt det nykokta riset i svampfräset och rör om. Fyll paprikorna och sätt in de i ugnen. Paprikorna är klara efter cirka 25 minuter.
Ukusan obrok!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om