En helkaklad vägg med tappkranar och målade sidoväggar som matchar de färgglada etiketterna på ölflaskorna möter gästerna som kommer in på taquerian. På Taps and tacos kan gästerna njuta av mat tillsammans med öl från bryggeriet This is how som ligger vägg i vägg.
– Det är roligt att kunna erbjuda folk ett koncept som är unikt i Piteå. En restaurang i anslutning till ett bryggeri finns knappt i norra Sverige. Det finns ingenstans här uppe som man kan dricka ölen på plats vid bryggeriet på det här sättet, säger Gustaf Ahlin och berättar att han hämtat inspiration från liknande koncept i London.
Han har länge haft funderingar på att starta restaurang.
– Idén fanns redan innan bryggeriet. Min dröm var att öppna restaurang med ett bryggeri i, men nu blev det tvärtom. Det blev ett bryggeri med en restaurang, säger han.
Tacos i olika former erbjuds och det finns glutenfria och veganska alternativ. Huvudkocken har influerats av maträtter från hela världen. Han heter Christoffer Brunström och har tidigare drivit Brygg cc i Skellefteå.
– Vi har haft en del kontakt efter att han flyttade hem igen. Det kändes helt rätt att ha med honom.
Tanken var att öppna restaurangen redan i början av juni, men det tog tid att få tillstånd till bygglov. På onsdag slår restaurangen upp portarna.
– Det känns superroligt. Vi är taggade på att komma igång och har laddat upp med kortspel och frågesporter för gästerna, säger Gustaf Ahlin.