Sedan maj månad huserar Oh my i läkarhuset Björnens gamla lokaler. Trapphuset är fortfarande prytt med väggmålningar i åttiotalsanda, men när man närmar sig entrén till det nyinflyttade företaget får man kryssa mellan färgburkar och nymålat-lukt.
Här, på kontoret efter Lillbrogatan, har Oh my skapat sin egen värld. Heltäckningsmatta, sittpuffar, ett kreativt rum med solstolar och sommarkänsla (och snart tv-spel).
Ett centralt placerat pingisbord.
Och så skrivborden och datorerna, såklart.
Från hamnen
– Vi har trivts i hamnen tillsammans med Helikopter, men det var dags för något eget. Vi var trångbodda och det blev dålig luft, dessutom behövde vi anställa fler men rymdes inte riktigt. Nu har vi 330 kvadratmeter som vi format själva, säger Markus Tiburzi, delägare och teknisk projektledare.
I dag har ett femtontal personer Piteåvarianten av Oh my som arbetsplats.
Planen är att anställa ytterligare två till hösten.
– Det är lättare att hitta jobb än arbetskraft. När vi söker folk brukar våra anställda dela på Facebook och vi erbjuder tipsbonusar. Visst har vi sökt via Arbetsförmedlingen också, men då får man sålla mycket. Det är inte så lätt att locka hit folk heller, istället försöker vi ta människor från orten och förädla, säger Markus Tiburzi.
Få kunder vet
Oh my kallar sig för en rikstäckande mediafabrik som levererar rätt innehåll i rätt förpackning via print, digitalt, socialt och mobilt – allra helst i den kombinationen.
Kontoren finns på fyra orter: Piteå, Stockhom, Halmstad och Malmö.
Det nordligaste utgör ryggraden för webbprogrammeringen.
– I början var det många som hade svårt att skilja på bloggen Omy och företaget Omy AB, men med tiden har det bleknat. Våra flesta kunder sitter i Stockholm och de har förstås inte koll på blogghistorien, säger Markus Tiburzi.
650 procent
I Malmö finns app-utvecklingen och i Halmstad produceras redaktionellt material till olika tidningar och bilagor. Nära Mariatorget på Söder i Stockhom återfinns projektledning, sälj och produktion.
Den utvecklingen tog sin början för några år sedan då Omy AB och Lördag morgon medieproduktion i Halmstad gick ihop och blev Oh my.
Nu har företaget ett femtiotal medarbetare och har vuxit med 650 procent de senaste åren.
Men om få kunder känner till tiden med Omy-bloggen och diverse upptåg och fester så är det desto mer känt bland deras anställda.
Ett av företagets mål är faktiskt att bli den schystaste arbetsplatsen i landet.
– Jag tycker att vi lyckats skapa en annorlunda, generös kultur. Vi är ett lag som samarbetar och har trevligt – och som tillsammans får nöjda kunder. Att de flesta är i samma ålder bidrar, många är kompisar privat, säger Markus Tiburzi.
"Han gasar, jag balanserar"
Han och en av de andra delägarna, Niclas Wikström, är uppvuxna som grannar i Blåsmark.
– Vi är en bra duo. Han är driven, entusiastisk och en idéspruta. Jag är teknisk och tar saker i mål. Han gasar och jag balanserar upp, därför kompletterar vi varandra, säger Markus Tiburzi.
På Stockholmskontoret har man anställt en mood manager – en humorkille som kan klä ut sig till tiger eller rulla ut röda mattan en trött tisdag. I Piteå gör de återkommande roliga småsaker, som blindtest av choklad, chips eller ost. Och "hellre en pizza på fredag än en guldklocka efter 25 år".
Inflyttningsfesten med livemusik i början av juni var också omtyckt.
"Nå me data"
Tobias Filipsson och Jakob Dahlbäck började samtidigt på företaget.Det är drygt tre år sedan, de är gamla i gamet, säger de med ett skratt.
Tobias Filipsson är webbdesigner och illustratör. Jakob Dahlbäck projektledare och webbutvecklare.
– Det enklaste sättet att förklara det på är att Tobias ritar huset – han gör en slags digital byggidé – jag tar designen och bygger om den till kod. Det är mycket jobb man som besökare på en hemsida aldrig tänker på och det är väl det som är meningen. Det ska se enkelt ut, men händer mycket bakom kulisserna. Det kanske låter tjorvigt ... det är knappt farsan vet vad jag håller på med. "Hä jär nå me data!", säger Jakob Dahlbäck.
Just nu håller han på med en sajt där man testar hur kul man ska ha med sina vänner på festivalerna i sommar.
– Det är en grej med klassisk Facebook-koppling, säger han.
Oh my svettas
– Vi har mycket utbyte av varandra och är inte rädda för att fråga. Vi vet varandras svagheter och styrkor. Vi är nördiga och älskar det vi gör, även på fritiden, säger Jakob Dahlbäck.
Så ni sitter framför skärmen även hemma?
– Jo, så är det. Jag tänker alltid på hur en hemsida ser ut, vad som är bra och dåligt och "så där skulle inte jag ha gjort". Det är en del av utvecklingsprocessen, förmågan att se saker och lära sig av det. Ofta sker det undermedvetet, säger Tobias Filipsson.
För att få sina anställda att lämna skärmar och dataliv på fritiden har företaget skapat Oh my svett.
För varje träningspass man fotar och taggar med en speciell instatagg får den anställda 50 kronor i extra månadslön.
– Vi gör så istället för att köpa gymkort som bara blir liggande. Dessutom får vi se varandra svettiga runt om i landet, det är bra träningsmotivation, säger Markus Tiburzi.
Rally och kontoret i datorn
Till en ljudbakgrund av mejlpling, dämpade heltäckningsmatteröster och pingisstudsar sitter Sofie Lundmark och skriver.
Hon har haft praktik och är nu tillbaka som frilans.
Med en vardag i rallylivet fungerar det perfekt med ett rörligt jobb som komplement.
– Jag är ofta på resande fot, men ibland sitter jag på ett tåg en hel dag och då kan jag jobba om jag bara kan ha kontoret i datorn, säger Sofie Lundmark, som skriver promotionartiklar och har fått en del texter publicerade i olika Metrobilagor.
– Mina två karriärer, skrivande och rally, kan vara svåra att kombinera. Jag har ett behov av att vara rörlig, därför känns den här arbetsplatsen modern och rätt för mig.
Bara man har uppkoppling
En annan form av rörlighet är att medarbetarna kan jobba på de olika kontoren efter behov.
– Det är många Pitebor som jobbar på Stockholmskontoret, om de kommer hem över sommaren kan de jobba härifrån. Nu efter flytten ryms alla, säger Tobias Filipsson.
– Jag tycker att det är svinhärligt att ha möjlighet att jobba i min hemstad. Annars måste man ofta dra vidare till större städer för att kunna göra det man vill. Och har jag lust att vara i Stockholm någon vecka och jobba därifrån så är det inga problem, säger Jakob Dahlbäck. För tusan – man kan vara i Alperna några månader – bara man har bra uppkoppling.