Strömbackaelever får åka till Chalmers

Strömbackaeleverna Amanda Pogulis och Arvid Lundström har tilldelats ett naturvetenskapligt stipendium och får åka på en vetenskaplig konferens vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Där får de chansen att ställa frågor till världsledande forskare och nobelpristagare.

Strömbackaeleverna Amanda Pogulis och Arvid Lundström ser fram emot den vetenskapliga konferensen. "Det kommer att bli roligt och spännande", säger de.

Strömbackaeleverna Amanda Pogulis och Arvid Lundström ser fram emot den vetenskapliga konferensen. "Det kommer att bli roligt och spännande", säger de.

Foto: Robert Lundberg

PITEÅ2015-04-22 17:50

I början av maj arrangerar stiftelsen Molecular frontiers den årligt återkommande konferensen Frontiers of molecular sciences där världsledande forskare sammanförs. Ett antal gymnasieelever från landets gymnasieskolor har tilldelats stipendium och kommer att få medverka under konferensen som i år arrangeras i Göteborg.

Från Strömbackaskolan åker Amanda Pogulis, naturprogrammet årskurs ett, och Arvid Lundström, teknikprogrammet årskurs två. Båda tycker att vetenskapliga ämnen är intressanta och de ser fram emot att åka.

Inspirerande

– Det känns väldigt roligt och spännande. Jag tror att det kommer att vara inspirerande och att vi kommer att få en större inblick i vad vi kan göra senare, säger Amanda Pogulis.

De kommer bland annat få möjlighet att ställa frågor till forskarna på plats.

– Det är framgångsrika personer och det ska bli intressant att få ta del av deras tal. Man får kanske någon snilleblixt själv, säger Arvid Lundström.

Exakt vad de ska fråga har de inte kommit på än.

– Men jag hoppas att vi kommer att få utförliga svar som vi förstår, säger Arvid Lundström.

Konferensen hålls på engelska, men det är de inte oroliga för.

– Det är klart att det kan vara en del engelska termer som är nya men det kommer inte vara något problem, tror Arvid Lundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om