Startade digitalt verktyg – Nu är 500 lärare med

Försäljnings- och serviceprogrammet på Strömbackaskolan får nationell uppmärksamhet för sitt arbete med digitala verktyg.

Strömbackaskolan i Piteå.

Strömbackaskolan i Piteå.

Foto: Simon Olofsson

Piteå2022-12-20 09:00

Över 500 lärare är nu involverade i den gemensamma ytan för handelslärare i Sverige som startades 2016 i syfte att dela lektionsmaterial med varandra, enligt ett pressmeddelande.

Under pandemin arbetade man både med videomöten och virtuella lektioner. Förutom vanliga lektioner i virtuella klassrum hade man muntliga redovisningar, rollspel och en digital UF-mässa. Arbetet resulterade i ett stipendium på 50 000 kronor från stiftelsen Företagsam skola som användes till fortsatt satsning på det digitala. Förra våren köptes en AI robot in som kan förstå och tala 20 olika språk. Visionen är att han ska kunna vara med i projekt med handeln i Piteå för att interagera med kunder.

Försäljnings- och serviceprogrammet hette tidigare Handels- och administrationsprogrammet. Med namnbytet blir det ett tydligare fokus på att arbeta med människor, men även att ha koll på den digitala utveckling som sker och hur den påverkar handeln, står det i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!