Sparbanken Nord satsar fem miljoner på barn och unga

Sparbanken Nord satsar stora summor på barn och ungas föreningsliv varje år och nu satsar de ytterligare fem miljoner kronor.

Anneli Sjömark, vd, och Erika Mattsson, chef för hållbarhet och samhälle Sparbanken Nord.

Anneli Sjömark, vd, och Erika Mattsson, chef för hållbarhet och samhälle Sparbanken Nord.

Foto: Maria Fäldt

Piteå2024-09-29 13:30

– Hela Sparbanks idén är att värna om miljön dör vi finns och verkar, och nu öronmärker vi de här pengarna för att underlätta det viktiga jobb som föreningarna gör, säger Anneli Sjömark, vd för Sparbanken Nord. 

Sparbanken Nord har tidigare gjort satsningen Föreningsmiljonerna där 81 föreningar fick dela på drygt 4,5 miljoner kronor. Piteå Hockey och Arvidsjaurs IF finns bland de föreningar som fått pengar tidigare. Pengarna ska hjälpa föreningarna med de ökade kostnader som pandemin och inflationen fört med sig. Nu satsar banken ytterligare 5 miljoner kronor på barn och ungdomars föreningsliv, genom satsningen Föreningsstöd ung. De satsar även på parasport. 

Målet är att föreningarna ska slippa höja medlemsavgifterna för att klara av att få verksamheten att gå ihop. Höjda medlemsavgifter kan göra att vissa barn inte kan vara med och banken hoppas nu att det nya stödet ska kunna möjliggöra för alla barn och ungdomar att vara med, oavsett familjens ekonomiska förutsättningar. 

– Det viktiga är att alla barn och ungdomar ska kunna ha en meningsfull fritid där inkludering och lika villkor är en självklarhet. Vi hoppas nu att vi kan underlätta för föreningarna som möjliggör detta. De gör ett superjobb, säger Erika Mattsson, chef för hållbarhet och samhälle på Sparbanken Nord.

Den första ansökningsomgången är fram till sista oktober. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!