Spännande fruktdessert

Piteå2007-07-05 00:00
Fruktsallad behöver inte vara en trist blandning från konservburk. Skär samman din egen blandning, smaksätt med spännande lag, kyl ordentligt och vips lyfter fruktsalladen till oanade höjder.

Färsk honungsmelon får bidra med såväl fruktkött som serveringsskål. Beräkna en liten melon per person. Fruktköttet skedas ut, gärna med ett litet kuljärn som ger små fruktkulor. Blanda melonkulorna med annan frukt i lagom stora bitar. Låt allt få smak av sockerlag smaksatt med frön från stjärnanis. Smaken påminner om lakrits och ger fin brytning åt lagen utan att man behöver använda likör eller andra starkvaror. Bra, inte minst om det finns barn med runt bordet. (TT Spektra)

Bild 2: Fruktsallad. Egen kyld fruktsallad, gärna serverad i melonhalva, är en både god och svalkande sommardessert.

Foto: Dan Strandqvist
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!