"Solenergi ger många lokala arbetstillfällen"

I veckan arrangerar Piteå science park konferensen ”Möjligheterna med solenergi i norr”.

Piteå 26 januari 2023 15:36

– Evenemanget är fullbokat, vilket känns jättekul. Vi ser ett stort behov av att träffas inom branschen, utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar, säger Linnea Assmundson, projektledare för Arctic solar.

På konferensen talar solelsprofiler som exempelvis Anna Werner, vd för Svensk solenergi, och Johan Paradis, grundare av Sunna group.

– Framtiden för solel är ljus i hela världen. Sol är framtidens kraftslag och det just nu snabbast växande kraftslaget. Jätteroligt att Piteå science park ägnar en heldag åt detta viktiga ämne. Solenergi ger många lokala arbetstillfällen så det lokala näringslivet borde vara mycket intresserade av att komma och höra mer om kraftslaget, säger Anna Werner, vd för Svensk solenergi.

Konferensen är projektet Arctic solars slutkonferens. Inom projektet har ett huvudfokus varit att tillgängliggöra forskning inom solenergi i norr, vad man ska tänka på vid installation av en anläggning och vilken produktion man kan förvänta sig här uppe. En kartläggning av kundresan för köpare av solenergi har genomförts och nya lösningar inom solenergi som är tänkta att förhöja arkitekturen och värdet på en fastighet har lyfts fram.

– Vårt mål har varit att göra det enklare för företag att investera i solenergi. Det har vi gjort genom att analysera vilka utmaningar som företag har haft och sedan jobbat för att minska dessa hinder, säger Linnea Assmundson.                      

Arctic solar

Projektet Arctic solar jobbar för att genom forskning, utbildning och investeringsfrämjande insatser öka medvetenheten om och skapa en stark efterfrågan på solel bland företag i norra Sverige. Arctic solar drivs av Piteå science park och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Piteå kommun och Pite energi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa