Snart öppnar fler backar vid Lindbäcksstadion

Lång liftkö den gångna helgen vittnar om ett uppdämt behov. "Vi öppnar en backe till snart", säger Olof Lindberg, driftansvarig vid Lindbäcksstadion.

Kön till liften ringlade lång på premiärdagen i söndags. "Vi hade inte hunnit få upp den andra liften. Men hellre en lift än stängd backe", säger Olof Lindberg, driftansvarig vid Lindbäcksstadion. (Arkivbild)

Kön till liften ringlade lång på premiärdagen i söndags. "Vi hade inte hunnit få upp den andra liften. Men hellre en lift än stängd backe", säger Olof Lindberg, driftansvarig vid Lindbäcksstadion. (Arkivbild)

Foto: Ylva Forslund

Piteå2021-01-13 13:18

Olof Lindbergs önskan gick i uppfyllelse, snö och åter snö. Detta påskyndar färdigställandet av de två återstående backarna på Lindbäcksstadion. Han konstaterar att pistmaskinerna går för högtryck samtidigt som natursnön vräkt ner.

– Vi pistar tävlingsbacken så de förmodligen kan börja träna där till helgen, även om vi inte får ihop hela bredden. När de inte tränar får allmänheten åka där, säger Olof Lindberg.

Vid premiären i söndags var bara familjebacken öppen och liftkön ringlade lång då endast en lift var i drift. Nästa helg ska den andra vara igång.

– Ja det var säkert 100 meter kö av den enkla anledningen att vi inte hade hunnit få upp den andra. Men hellre en lift än stängd backe, säger han.

Olof Lindberg är medveten om att det åks även i mittenbacken som inte öppnats ännu, vilket är farligt men svårt att förhindra.

– Eftersom den inte är preparerad så finns det så att säga ingen botten, det är bara natursnö. Det är farligt eftersom det ligger brunnslock för snöprepareringen och diverse annat under snön. Folk ska vara där uppe och ha roligt, det är ju inte så att vi far och jagar de som åker där. Jag vill bara inte att någon ska göra sig illa. 

Trots hårt arbete är han inte säker på att mittenbacken kommer att kunna öppnas till helgen.

– Vi kommer iallafall inte att hinna göra den helt klar med alla hopp, två stora bigjump, rails och säkra landningar. Skidparken tar tid att få till, säger Olof Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!