Malin Westling uppger emellertid att hon föredragit en dialog istället för en skrivelse från kuratorernas sida.
– Vi har gjort en genomlysning av elevhälsan inom grundskolan och där har jag inte upplevt att frågan lyfts, säger Malin Westling.
Den 23 oktober kommer hon sätta sig i möte med kuratorerna för att diskutera skrivelsen i samband med ett samverkansmöte som facket initierat.
– Jag håller med kuratorerna i deras bild av att det är ett ökat tryck, fler elever mår dåligt. Givetvis vill vi stötta eleverna på bästa sätt. Men de mest akuta ärendena, där elever mår riktigt dåligt, kanske inte är skolans ansvar i första hand, säger Westling.
Hon tror också att kuratorerna behöver se över sina arbetsformer.
– Jag tror mycket handlar om hur man lägger upp sitt arbete, inte bara om hur många elever det går på en skola, säger Malin Westling.
Enligt prognosen för året kommer bun gå drygt åtta miljoner kronor back. Finns det pengar till att anställa fler kuratorer?
– Steg ett är att se över behovet och själva organisationen. Steg två är att se över hur vi kan finansiera det. Vi befinner oss mitt i budgetarbetet för -19 nu. Jag vill inte kommentera det ytterligare, säger hon.
– Det viktiga är att kuratorerna brinner för sitt arbete och de ser att det finns ett behov. Det är en gemensam utmaning att våra unga mår skrämmande dåligt i dag, det är inte bara skolans ansvar, säger Malin Westling.