Hur stort går inte att med exakthet säga, det finns liksom ingen taxa att gå efter utan varje skadestånd, varje begäran om ersättning för lidande, behandlas individuellt.
– Det är oerhört ovanligt att någon friges efter att ha suttit så länge som Kaj Linna, så det är stora summor det i så fall kommer att handla om, uppger Britt-Marie Lundberg, byråchef hos Justitiekanslern, den myndigheten som reglerar skadeståndsanspråk mot staten.
Britt-Marie Lundberg berättar att det görs en individuell bedömning av varje ansökan och att det inte på förhand går att säga hur mycket det kan tänkas handla om.
Hon gör dock en jämförelse med ett annat uppmärksammat fall, nämligen Joy Rahman vars livstidsdom för mordet på en 72-årig kvinna han arbetat hos revs upp 2002. Han hade då suttit fängslad i åtta år.
– Det är ju länge sedan, men Rahman fick först sju miljoner kronor av staten för det lidande han utsatts för, säger Lundberg. Han stämde sedan staten och fick efter att saken behandlats först i tingsrätten och sedan i hovrätten ytterligare drygt två miljoner kronor.
Någonstans mellan nio och tio miljoner kronor för åtta års frihetsberövande år 2003, vilket skulle innebära att det i Linnas fall skulle kunna handla om 12–15 miljoner kronor eller kanske ännu mer om han i ett senare skede friges.
För upplysnings skull, kan berättas att Joy Rahman använde delar av sitt skadestånd till att starta en välgörenhetsfond i sitt gamla hemland Bangladesh, där han avled för några år sedan.
Det finns andra uppmärksammade rättsfall där personer friats efter ha suttit felaktigt dömda och frihetsberövade. Det mesta kända fallet i Sverige är förstås Thomas Quick, som dömdes skyldig till åtta mord som han senare friades ifrån.
Thomas Quick, som efter de friande domarna återtagit namnet Sture Bergwall, dömdes dock aldrig till fängelse eftersom den rättspsykiatriska undersökningen slog fast att han lidit och led av en allvarlig psykisk störning.
Bergwall, som redan vårdades i psykiatrin, överlämnades därför till rättspsykiatrisk vård, vilket innebär att Kaj Linna har det överlägsna rekordet i antal år som frihetsberövad för en person vilken beviljas resning – och kan begära skadestånd där efter.
Att han, om han frias, kommer att få ett mångmiljonskadestånd är helt klart.