Gunnar Larsson, 84, har lagt sin röst på samma parti sedan 1952. Något undantag blir det inte när han går till vallokalerna i höst.
– Min far var facklig ordförande och jag är född in i socialdemokratin. Jag har alltid röstat på Socialdemokraterna och det kommer jag att fortsätta med fram till döddagar, säger han.
Hur tror du det kommer gå i valet?
– Jag har svårt att se hur svenska folket vill byta regering egentligen. Om Löfven blir utsparkad, vilket mycket talar för, så blir det rena kaoset. Alliansen är inte enig i flera frågor och kommer få svårt att regera.
För Gunnar Larsson är sjukvården och äldreomsorgen viktigaste valfrågorna. Även flyktingfrågan engagerar och själv hör han till dem som står bakom regeringens skärpta asylpolitik.
– Jag håller med Löfven. Invandring behövs och vi ska göra vår insats. Men vi ska orka med ekonomiskt att ta hand om dem också. Därför var det vettigt att Socialdemokraterna ändrade sig.
Liksom Gunnar Larsson är Joakim Nyström Eriksson uppvuxen i ett rött hem. 22-åringen från Piteå gick med i SSU som ung och han kommer att lägga sin röst på Socialdemokraterna, även om han inte är helt nöjd med partiets inriktning.
– De borde anstränga sig mer för att komma tillbaka till de gamla ideologierna och jobba mer för arbetarrörelsen och medelklassen, säger han.
Vilka valfrågor tycker du är viktigast?
– Skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Sedan behöver det komma ut mer jobb till ungdomar, säger studenten som läser upp högskolebehörighet på Framnäs folkhögskola.
Han växlar några ord med Cecilia Wikberg efter Gågatan i Piteå, en bekant som står ännu längre vänsterut ut på den ideologiska skalan.
– Jag har alltid röstat på Vänsterpartiet. Jag tror på att vi måste betala mer i skatt för att kunna få mer tillbaka till samhället, säger hon
Cecilia Wikberg, 47 år, har sin förklaring till att Socialdemokraterna förlorar väljarstöd i mätningarna.
– De är och lallar i blått land. Jag tror att de förlorar mycket på det.
Liksom majoriteten av Norrbottningarna lyfter hon fram sjukvården som den viktigaste valfrågan.
– Framförallt psykvården. Där krisar det. Sedan är skolan oerhört viktig och jag vill att mina barn ska få så bra utbildning som möjligt. Som det är nu så är det mycket resurser som dras in.
Alla väljare i Norrbotten har inte bestämt vilket parti som kommer att få deras röst. För Kristoffer Eriksson, 31 år, från Arjeplog, är frågan inte självklar.
– Jag vet på ett ungefär, men jag har inte bestämt mig än.
För honom är det sjukvården och jobben som står i fokus.
– Det är jobben som avgör Arjeplogs framtid. Vi har jakt, fiske och natur, men finns det inga jobb så flyttar inte folk hit. Sedan blir befolkningen äldre och vi behöver en bra sjukvård.
Hur tungt väger frågan om invandring och integration?
– Det är väl inte så stor fråga i Arjeplog.
Carina Rönnqvist, 58, och sambon Thomas Engström, 55, har inte heller bestämt sig för vad de ska rösta på i riksdagsvalet.
– Vi är ganska fundersamma och det känns som att det är många frågor att ta hänsyn till, säger Carina Rönnqvist.
För henne är miljön kanske den viktigaste valfrågan.
– Men samtidigt måste det fungera med andra frågor partierna står för. Det är svårt. Det blir en avvägning.