De tog sig sedan an den tuffa uppgiften att kora godaste semlan 2008. Med stort koncentration och engagemang utfördes testet, som som vanligt var ett så kallat "blindtest". Deltagarna fick bedöma utseendet och smak - till sist satte de sedan ett betyg mellan ett och fem på vardera bulle.
- Det ska bli spännande att se om man tycker "som man tror att man tycker". Jag handlar ju mest mina semlor på Kvartersbageriet, menade Lorentz Holmgren, Piteå, som under några år jobbade som provsmakare på KF Provkök/sensorisk-avdelningen i Stockholm.
Testet genomfördes i PT:s lunchrum och först gick deltagarna runt och studerade semlornas utseende.
- Kolla på den där bullan, den ser ju ut som en franska! menade Lorentz (om Kafe Röda Lyktans kompakta skapelse)
- Oj, de där var välgräddade? Frågan är om det är gott, eller om de är torra? funderade Oden kring Ekbergs fettisdagsbullar.
- Jag gillar egentligen inte alls grädden på någon av de här semlorna, den är för tjock. Helst ska det vara lättvispad grädde tycker jag, menade Sandra Sandström, stor semmelätare och till vardags kock på Valdino.
Hon saknade även finessen med lite mandelmassa stoppad under semlans lock - något som ingen av semlorna hade.
- Hemma i Indonesien äter vi inte semlor, jag tror inte heller att det finns mandelmassa att köpa, men nästa gång jag hälsar på mina föräldrar ska jag ta med mig ingredienserna och baka semlor åt dem ...
Efter drygt en och en halv timmas ätande, diskuterande, antecknande och funderande stod till sist Röda Lyktans semla som vinnare. En semla som även tog hem segern förra året.