Se danselevernas film "Inom" här

Den traditionella vårföreställningen ställdes in, men här bjuder danseleverna i årskurs 3 på sin dansfilm "Inom".

Från inspelningen av dansfilmen "Inom".

Från inspelningen av dansfilmen "Inom".

Foto: Mikael Sundkvist/P-town

Piteå2020-06-10 19:00

I slutet av vårterminen bjuder Strömbackaskolans danselever in till vårföreställning i Christinasalen. Främst räknas det som treornas slutföreställning, men även ettorna och tvåorna är med och dansar på scenen.

I år satte coronapandemin stopp för föreställningen, men eleverna bestämde sig för att leverera dans ändå – på digitalt sätt.

Själva beskriver eleverna filmen såhär: "Inom utforskar alla känslor som ryms inom oss. Danserna speglar allt från ångest och oro till självsäkerhet och glädje. Med filmen vill vi uppmuntra acceptans för att både våga känna och visa vad som pågår inom en."

– Arbetet med film har gett fördjupade dimensioner till elevernas sceniska arbete och vi upplever ett tydligare fokus på syfte och mening med danserna. Det kommer vi att ta med oss till framtida undervisning och sceniska projekt. Vi hoppas även nå en publik som kanske aldrig upplevt dans eller som inte visste att dessa kreativa ungdomar finns i Piteå, säger läraren Maria Danell.

Till en början vållade den inställda föreställningen stor besvikelse hos de elva eleverna som tar studenten från estetiska programmets dansinriktning på fredag.

– Det är ju något man sett fram emot länge, men det känns bra att vi gör vår dansfilm som ett avslut, säger Rebecca Hellgren.

I samarbete med Mikael Sundkvist på P-town production är filmen nu inspelad och klar. Danssalen omvandlades till inspelningsstudio och eleverna jobbade hårt med storyboards och klippvinklar.

Med filmen vill eleverna uppmuntra acceptans för att både våga känna och visa vad som pågår inom en.
Med filmen vill eleverna uppmuntra acceptans för att både våga känna och visa vad som pågår inom en.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!