Leverantören av mat till Piteås skolmatsalar gjorde misstaget på måndagen att frysa mat som skulle varit kyld. Det gjorde att gurka, tomater och sallad blev förstörda.
Dagen efter har Helena Lundberg, chef för måltidsservice, gjort en inventering och tagit reda på konsekvenserna av felhanteringen.
– Vi har sett att de skolor och förskolor som blev drabbade löste grönsaksfrågan till lunch genom att servera varma grönsaker eller ta av vad som fanns kvar av färska. Skulle de varit exempelvis rivna morötter blev det varma frysta i stället.
Vid exempelvis Pitholmsskolan fanns det grönsaker kvar sedan tidigare som kunde serveras till lunchen.
Matleveranserna sker en till två gånger i veckan.
– Vi försöker att minimera leveranserna för att slippa tunga transporter på skolgården, säger Lundberg.
På tisdagen gjorde leverantören en extra utkörning med nya färska grönsaker.
– De beklagade det som hänt.
Hon fick inga samtal från matsalarna vid händelsen.
– Nej inte jag, men det kan hända att man ringt till sin enhetschef för att påtala misstaget.