Rykande färsk restaurang redo att öppna på golfen

Sedan årsskiftet har restaurangen på golfklubben hållit stängt för renovering. Nu är ombyggnationen snart klar och Brasa BBQ står redo att slå upp portarna. "Det är en dröm som blir sann," säger ägaren Nasim Mamoun, som hyr lokalen av golfklubben.

Nasim Mamoun ägare av Brasa BBQ och Doncell gastro ska öppna sin restaurang på golfklubben i april.

Nasim Mamoun ägare av Brasa BBQ och Doncell gastro ska öppna sin restaurang på golfklubben i april.

Foto: Sebastian Eklund

Piteå2023-03-08 10:58

I somras berättade PT om Nasim Mamoun som drömde om att öppna restaurang och letade lokaler. Nu är han snart redo att öppna sin nya restaurang, Brasa BBQ, och kommer servera grillade och rökta rätter i nyrenoverade lokaler. Han känner till golfrestaurangens historia och hoppas att hans egna matkoncept kommer vara lika populärt.

– Som man hör på namnet kommer vår mat att ha en tydlig koppling till en brasa. Vi kommer att ha ett nytt koncept där vi kommer att elda och röka med eld för att göra en barbecue-tolkning av vanlig husmanskost, säger Nasim Mamoun.

Nästan all mat kommer att vara tillagad med eld då han ser det som ett traditionellt sätt att laga mat på. Matlagningssättet har även en ekonomisk faktor.

– Med de elpriser vi har i dag sparar man mycket på att laga mat med eld, det ger också en unik smak på köttet, säger han.

Klubbchefen Ulf Åberg var med och startade restaurangen när klubben själva drev den, han ser nu fram emot restaurangens nyinvigning.

– Det är spännande att se lokalen i ny tappning. Nasim är en riktig barbecuemästare och kommer att driva restaurangen framöver, berättar han.

Om alla leveranser kommer som förväntat, siktar Nasim Mamoun på att öppna i april. Trots att invigningen sker om först en månad kommer de första gästerna redan på lördag.

– Det är ett bröllop som var inbokat här sedan innan renoveringen. Jag kommer att stå för maten och får se att allt funkar innan den stora öppningen, säger han.

Mot sommaren har han planer på att bland annat ha en utebar, hålla många evenemang och grilla hela grisar över öppen brasa utanför restaurangen.

– Vi använda oss av många råvaror från Norrbotten. Vi ska röka nöt, fisk och fläsk med ahlved som vi köper här. Får vi tillstånd för en utebar kommer lokala Gin gin destilleri att driva den, säger Nasim Mamoun.

På menyn kommer det även finnas vegetariska rätter, lättare tilltugg och grillat. Nasim Mamoun hoppas att hans barbecue kommer vara ett välkommet tillskott till stadens näringsliv.

– Vi är inte golfrestaurangen, vi är Brasa BBQ och jag hoppas att Piteåborna accepterar oss. Det kommer nyetableringar hit hela tiden för att Piteå har en jättefin matkultur med många olika koncept, så varför inte vi som är ett smokehouse på golfen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!