Han planerar för rökigt matkoncept

Nasim Mamoum hari hela sitt liv älskat att laga mat. I dag arbetar han inom restaurangbranchen med sitt företag Doncell gastro men hans stora dröm är att få öppna ett smokehouse.

Nasim Mamoum ser fram emot att få servera sin mat till Piteåborna.

Nasim Mamoum ser fram emot att få servera sin mat till Piteåborna.

Foto: Axel Uddström

Piteå2022-07-18 15:00

Konceptet som Mamoum vill ta till Piteå kallas Texas barbeque vilket bland annat innebär rökt kött som tillreds i ett rökeri. 

 – Jag tycker att det här konceptet är något som saknats här uppe. Det ska bli ett norrländskt smokehouse där det bland annat kommer serveras olika typer av fågel, kött och grönsaker. Det kommer även finnas vegetariska och veganska alternativ, alla ska kunna komma och äta hos mig. 

Han har själv ritat rökeriet som är tillverkat i Lettland.  

– Nu är jag nöjd med grillens utformning. Jag testade den under SM-veckan och fick mycket fin feedback, säger han. 

Mamoum har jobbat med mat i många olika länder och han berättar att hans passion för mat inte har några gränser. 

– Jag gillar att vara kreativ och jag vill testa nya saker hela tiden. Jag känner att jag har mycket att ge till den här branschen och har länge haft en vision om att öppna ett eget smokekhouse.

Det som fattas för Mamoum just nu är en lokal där han kan driva verksamheten. 

– Jag försöker hitta en lokal som jag kan hyra och jag hoppas att det ska dyka upp en som passar. Min idé är väldigt flexibel det enda som krävs av lokalen är att man ska kunna röka köttet där, säger han och fortsätter:

– I sommar kommer jag att vara både på PDOL och Nolia-mässan. Jag ser fram emot att servera min mat till Piteåborna och ge dem en bra matupplevelse. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!