I flera månader har fastigheten förberetts. Det har målats, möblerats och fixats inför öppnandet vecka 10. Karin Lindblad och Christofer Brunström är väl förberedda och inleder med lunchbuffé.
– Sedan kommer vi att ha kvällsöppet i eventform till en början. Dels företagsbokning, men privata bokningar också. Vi planerar också egna event med mat utifrån vilken säsong det är, berättar Karin.
Restaurangen ger ett fräscht intryck. När man kommer in genom dörrarna i den pampiga villan möts man av en nybyggd bar. Där kan man ta något att dricka före middagen eller bara hänga och ta en öl.
Bord och stolar i restaurangen går i nyanser av brunt. På de nymålade väggarna hänger tavlor med rävmotiv.
– Vi kommer inte att ha öppet varje fredag-lördag till en början. När vi har helgöppet blir det mestadels à la carte, men vi kommer också att ha after work-bufféer, säger Karin Lindblad.
Första helgen, efter en veckas luncher med laxpudding och köttgryta med mera, har man lördagsöppet med ett spännande koncept.
– Det blir sharing vilket innebär smårätter som man delar med dem man äter med. Då har vi bestämt menyn, det är flera rätter, säger Karin.
Hon berättar att man precis fått klart med tillståndet för bed and breakfast.
– Nu ska vi bara inreda, skaffa möbler och göra färdigt i rummen så man kan bo där. Det blir två rum – ett familjerum och ett dubbelrum. På övervåningen kommer vi också att kunna erbjuda konferensutrymmen, säger Karin Lindblad.
Christofer Brunström är kock och blir kökschef. Paret planerar också att anställa personal.
– Vi har en tjej till som kommer att börja, men hon ska inte jobba riktigt heltid. Sedan har vi några till som jobbar timmar, säger Karin.
Restaurangen har i dagsläget 66 platser fördelade i flera rum. Många är nyfikna på nyetableringen och intresset har hittills varit stort.
– Det har kommit in några roliga bokningar, både privata och företag. Några som ska ha bröllop nästa år har varit hit och kikat. De var intresserade av att vara här hela dagen, även under vigseln. Det finns många möjligheter. Vi har också planer på att sälja färdiga matlådor som kunderna kan ta med sig, säger Karin Lindblad.