Grädda i 250 grader varm ugn.
50 gram jäst
150 gram margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
1,4-1,5 l vetemjöl
Mjukt smör eller margarin
Strösocker
Kanel
Börja med att smula sönder jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull på spisen. När fettet har smält tillsätter du mjölken och värmer allt tills det är fingervarmt, cirka 37 grader.
Häll lite av degspadet i bunken med jästen och rör ut jästen.
Tillsätt sedan resten av degspadet från kastrullen och övriga ingredienser: salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen så att den blir smidig. Jäs sedan i bunken under en bakduk i 30 minuter.
När degen har jäst klart delar du den i två delar. Strö mjöl på bakbordet och kavla sedan ut degen.
Bred ut smör på degen, strö över socker och kanel. Sätt på ugnen på 250 grader så den blir varm innan det är dags att grädda.
Här kommer två alternativ på hur du kan göra dina bullar:
1)Vanliga bullar i papper: Rulla ihop degen så det blir en lång rulle. Skär sedan rullen i mindre bitar/skivor som du sedan lägger i bullformar på en plåt.
2)Snurrbullar: Vik ihop degen så den blir dubbel. Skär långa remsor som är cirka 1,5 centimeter breda. Snurra sedan remsan genom att vrida ändarna åt varsitt håll. Rulla sedan ihop snurremsan runt dina fingrar på ena handen och stoppa in änden under bullen.
Det kan vara lite krångligt i början. Men efter några bullar har du fått in rätta knycket. De första snurrbullarna behöver inte bli världens snyggaste - det smakar lika gott i alla fall. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa under bakduk på plåten i cirka 30 minuter. De ska vara dubbelt så stora när de har jäst färdigt. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker innan de gräddas mitt i ugnen i cirka 5 minuter.