Räddningschef tar över efter Mats Berg

Piteå kommun har utsett räddningschef Torbjörn Johansson, 54, till tillförordnad kommunchef efter Mats Berg från den 1 november.

1 november går Torbjörn Johansson in som tillförordnad kommunchef.

1 november går Torbjörn Johansson in som tillförordnad kommunchef.

Foto: Sofia Wellborg

PITEÅ2015-10-23 15:08

Torbjörn Johansson har fungerat som chef för räddningstjänsten i Piteå sedan 2002.

Nu tar han tillfälligt över kommunchefstjänsten efter Mats Berg som slutar och flyttar till Boden, men som blir kvar vid Piteå kommun till sista december. Frågan kom till Torbjörn Johansson för en och en halv vecka sedan.

– Det känns spännande och inspirerande att få jobba med bredare frågor, säger Torbjörn Johansson, som uppger att han har ganska god kontroll på vad som händer i Piteå kommun.

– Jag tillhör ju gruppen av förvaltningschefer så jag är uppdaterad, har en bra allmänkunskap. Men sedan behöver jag sätta mig in i detaljfrågor och där får jag hjälp av Mats Berg under tiden han är kvar, säger Torbjörn Johansson.

Östrén tar över

Förändringen innebär att från 1 november går biträdande räddningschef Christer Östrén under sex månader in som räddningschef.

Kommunalrådet Peter Roslund är nöjd över valet av Piteås räddningschef.

– Vi funderade hur vi skulle lösa detta och kom fram till Torbjörn Johansson. Han har varit med länge och åtnjuter ett stort förtroende. Han har också tidvis ersatt Mats Berg när han varit borta, säger Roslund.

Han ser det som en bra lösning att Berg nu hinner att städa undan de frågor han har på bordet samtidigt som han kan stödja Johansson i uppgiften.

Nu inleder också Piteå kommun arbetet med att rekrytera ny chef där Roslund är öppen för både interna och externa lösningar.

– Bägge alternativen är öppna. Vi välkomnar både externa och interna sökanden, säger Piteås kommunalråd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om