PSG anordnade fotbollsturnering i Gallerian

I veckan har barn mellan 8 och 14 år kunnat testa på att spela tv-spel i Gallerian. Det hela slutade med en Fifa-turnering som Mehran Layegh vann med ställningen 7–0. "Det känns jättekul, jag vet inte hur jag ska fira kanske med att spela Fifa", säger han.

Mehran Layegh tog hem första priset: ett Fifa-spel, en keps och ett presentkort på 500 kronor.

Mehran Layegh tog hem första priset: ett Fifa-spel, en keps och ett presentkort på 500 kronor.

Foto: Sebastian Eklund

Piteå2022-11-03 15:54

För andra året i rad arrangerade Piteå Summer Games speltest och turnering av fotbollstv-spelet Fifa. Turneringen hade ett spelschema man kunde anmäla sig till gratis och ett väl utarbetat regelverk.

– I fjol så tog vi hjälp av folk som är duktiga på spelscheman och är vana att spela spelet så att allt skulle stämma. Grundtanken är att barnen ska ha kul och att det ska finnas ett alternativ till att vara ute på fotbollsplan och spela, säger Malin Odenudd, administratör för Piteå Summer Games och domare i Fifa-turneringen.

undefined
Malin Odenudd har anordnat tävlingen och agerade domare under dagen.

Det är andra året som tävlingen arrangerades och företag runt om i Piteå bidrog med priser. Alla deltagare fick ett pris utlottat till sig och vinnaren fick Fifa-spelet.

Av de 14 deltagarna kom Mehran Layegh först och fick ta hem tv-spelet. Eris Imoni har varit med under veckan och vann i kvartsfinalen.

undefined
Eris Imoni deltog i tävlingen. "Det känns bra att få göra något på lovet och få spela med personer man inte känner," säger han.

– Det känns bra att få göra något på lovet och att få spela med personer man inte känner, säger han.

Under spelets gång kom andra barn fram och hejade på sina vänner. Malin Odenudd och hennes medarbetare var på plats för att se till att hejaropen var snälla och att alla följde reglerna.

undefined
Sadegh Rezaie "MrX" och Adam Barzengiy "Addeking" stannade kvar och spelade mot varandra.

Adam Barzengiy och Sadegh Rezaie har valt spelarnamnen Addeking och Mr X. Efter sina första matcher satt de kvar för att spela med varandra.

– Det är kul att vi får göra något annorlunda, det känns bra, säger de.

undefined
Mehran Layegh tog hem första priset: ett Fifa-spel, en keps och ett presentkort på 500 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!