Planen – mer än skidor på Lindbäcksstadion

Den första tiden i projektet har lagts på att undersöka vilken anläggning som finns i dag och hur den skulle kunna se ut i framtiden. "Det finns många möjligheter", säger projektledaren David Gunnarstedt.

Arbetet med att få Lindbäcksstadion att bli en åretrunt-anläggning fortsätter.

Arbetet med att få Lindbäcksstadion att bli en åretrunt-anläggning fortsätter.

Foto: Mathilda Mattsson

Piteå2021-02-02 20:00

Tanken var att under hösten och vintern besöka andra anläggningar runt om i Sverige och hämta inspiration. Istället har projektledaren fått tänka om och förflytta sitt fokus.

– Nu ser vi oss omkring på vår anläggning för att se vad vi kan utveckla här.

Vad har ni kommit fram till?

– Vi är i en ständig kamp mot klimatet och de allt varmare höstarna. Det medför att skidsäsongen drar igång senare och senare för varje år. Vi arbetar vi på en lösning för att den ska kunna dra igång snabbare.

Hur kan en sådan lösning se ut?

– Vi kollar över hur vi kan få snö i backen tidigare till exempel. Det finns ju snökanoner, men vi håller på att kolla upp vilket skick dom är i. Vissa anläggningar sparar till och med snö från år till år. Det finns många olika vägar att gå, säger David Gunnarstedt.

Samtidigt fortsätter arbetet med att få Lindbäcksstadion att bli en åretrunt-anläggning. David Gunnarstedt berättar att det runt om i landet är många skidanläggningar som även har sommaraktiviteter. Han vill att Lindbäcksstadion ska bli en knytpunkt för utomhusaktiviteter.

– Vi vill att det ska vara naturligt att åka till oss för att röra på sig.

Han berättar att det nuvarande arbetet består av att ta fram en investeringsplan, men hur den kommer att se ut eller när det blir klart kan han inte svara på.

– Det kan vara investeringar på 15 miljoner eller ideellt arbete. Målet är fler aktiviteter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!