I höstas stängde Nodo sitt kvällsöppna kafé på Rådhustorget efter mindre än ett år. Sedan dess har lokalen endast varit tillgänglig för bokade sällskap. I fredags slog man upp dörrarna igen med ett nytt koncept: Cut and slice – pizza by Nodo.
– Vi började planera det här för två månader sedan och byggde om kaféet till en italiensk pizzeria med vin och finare ostar, säger Mehmet Oktay.
Han lyfter även fram råvarorna, köttet – och degen.
– Vi gör degen själva, det är ingen jäst i den. Vanlig pizzadeg gör du med färskjäst, då tar det 30 minuter. Surdegen jag gör måste jäsa tre dagar. Smeten gör jag en vecka innan, säger han.
Nodo erbjuder pizza och tre salladsalternativ. Under sommaren har man tänkt ha öppet lite längre.
– Det är väldigt bra med uteservering på torget. Vanliga dagar har vi öppet till 20.00, fredag-lördag till 21.00. Under Piteå dansar och ler kanske vi har öppet ännu längre, men det är inte bestämt än, säger Mehmet Oktay.
Hur var premiärhelgen?
– Det har varit bra med folk. Det är jättekul.