På nyårsdagen äter svenskarna mer pizza än någon annan dag på året och det märktes hos Piteås pizzerior.
– Inget slår den här dagen. Det har blivit en tradition på samma sätt som att man ska skjuta raketer och dricka champagne på nyårsafton, säger Pierre Grönlund, restaurangchef på Pit stop i Öjebyn.
Det var även fullt med kunder på pizzeria Tre kronor. Johan Nordlund hämtade upp ett stort lass tillsammans med lillebror Pontus Nilsson.
– Det är enkelt och gott. Sedan blir man mätt. En sån här dag behöver många återställa balanserna i kroppen. Det är bakismat för många, säger Johan Nordlund.
På pizzeria Blå Ängeln sitter 18-åringarna Gabriel Kaarle och Christian Fryksten och äter var sin pizza.
– Det är bakiskäket nummer 1, säger Kaarle.
Servitrisen Nina Oldenmark konstaterar att många är pizzasugna på nyårsdagen. Salladsförsäljningen ligger nere och kunderna har inga problem med att vänta över en timme på sin pizza.
– Det är till och med folk som aldrig äter pizza som har hört att det är pizzadagen och då vill de äta pizza bara därför, säger hon.