I det läget gjordes ett försök att söva kvinnan, som då drabbades av hjärtstillestånd.
"Ett rent h...vete"
Hon vaknade upp på intensivvårdsavdelningen, Iva, där hon bara informerades om att operationen inte genomförts eftersom komplikationer tillstött."Fick ligga två dygn på Iva innan jag fick komma tillbaka ner på gyn-avdelningen. Men dessa två dygn var ett rent h...vete", skriver kvinnan i sin anmälan.
Hon upplever att hon blev helt lämnad åt sitt öde, utan förklaringar om vad som hänt. Kvinnans familj fick heller ingenting veta förrän hon själv kunde ringa hem.
Försvagad i höger sida
Hon beskriver sitt andra dygn på Iva så här; "Jag kunde inte gå, mina ben var helt borta och jag hade ingen känsel alls i benen. Fick kämpa för att ta mig från sängen till rullstolen. Fötterna var runda och brände som eld. Runt knäna kändes det som jag hade ett gummiband, det stramade så."Pitekvinnan kom till Sunderby sjukhus för operation måndag den 4 april i fjol. På torsdagen var det dags för utskrivning, kvinnan berättar:
"Blev på torsdagseftermiddagen hemskickad med bussen, trots att jag inte kunde gå ordentligt. Fick själv ta mig till bussen, ingen följde mig dit eller kunde ta mina väskor. Mina enda tankar var att få komma hem och bort från sjukhuset."
Efter en vecka hemma, kallades kvinnan till neurologen.
Där konstaterades att jag var försvagad i höger sida, skriver 40-åringen och fortsätter med att beskriva sitt tillstånd så här; "Sockerdrickskänsla i båda benen från knäna och ner till fötterna. Mina fötter brinner och det känns som om jag har en fotboll under dem. Känner inte när jag blir kall om fötterna eftersom jag bara känner hetta."
Ingenting hände
Det blev remiss till röntgen och därefter hände - ingenting.Kvinnan råddes då av patientnämnden att själv ta kontakt med sin vårdcentral, vilket hon gjorde. Vid Furunäsets vårdcentral, dit hon vände sig, hade man enligt kvinnan problem med att få fram alla handlingar i ärendet. Här fick hon till slut den hjälp hon behövde, kvinnan skriver "Nu började det rulla på och jag fick för första gången sedan detta hände träffa och prata med någon som brydde sig om mig och vad som hänt".
Patienten anser att personal vid Sunderby sjukhus dels gav henne ryggmärgsbedövning mot hennes vilja, dels nonchalerade - och faktiskt försökte tysta ner - de komplikationer hon sedan drabbades av.