Piteås första sushi-restaurang
Japansk matkultur är på ingång till Piteå. Inom kort slår en ny sushi-restaurang upp portarna i centrala stan med Niclas R Kasselskog, 45, från Byske, som drivande länk.
I den tomma affärslokalen, i hörnet av Aronsgatan och Prästgårdsgatan i Piteå, öppnar Niclas R Kasselskog inom kort en ny Sushi-restaurang. Dottern Jacqueline kommer också att arbeta i rörelsen.
Foto: Robert Lundberg
I dag, måndag, påbörjar han omstöpningen av den tomma hörnlokalen på Prästgårdsgatan där Mercur Kontorstjänst tidigare huserat.
- Lokalen ska byggas om, få nytt kök, totalrustas för att kunna ta emot som mest ett drygt tjugotal matgäster, säger Niclas R Kasselskog.
Brinnande intresse
Bakom nysatsningen på restaurang Sushi & Te finns ett starkt brinnande intresse för japansk matlagningskonst.
- Genom en japansk bekant, Koji Takehana, har jag fått både pushning och rätt inskolning, bland annat genom nio månaders praktik under hans mentorskap på sushi-restauranger i Luleå och Boden.
- Avsikten har hela tiden varit att skaffa erfarenhet för en nystart i egen regi, säger Kasselskog.
Piteborna redo?
Under försommaren ska restaurangen i Piteå stå invigningsklar för de första sushi-gästerna.
- Att döma av utvecklingen i Luleå och Boden finns ett uppdämt behov för den här typen av förplägnad. Jag tror Piteborna är redo för sushi, säger Niclas
R Kasselskog, som åtminstone tills vidare kommer att bo kvar i Byske.
FAKTA Sushi
Sushi är en japansk maträtt bestående av vinägerkryddat rundkornigt ris, vanligen tillsammans med fisk, rom, skaldjur och/eller vegetariskt.
Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära (Gari) och japansk soja.
Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor (oftast större sorter, exempelvis tigerräkor), lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk och ål.
Annat man kan ha i sin sushi-rulle är olika sorters kött och kyckling.
Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära (Gari) och japansk soja.
Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor (oftast större sorter, exempelvis tigerräkor), lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk och ål.
Annat man kan ha i sin sushi-rulle är olika sorters kött och kyckling.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!