PT har i en rad artiklar berättat om avtalet, den bolagskonstruktion som Ingesson gjort för att kringgå uppgörelsen och den granskning som utomstående revisorer gjort av själva avtalsinnehållet.
Uppdrag
Utfallet av skriverierna och revisorernas granskning har inte föranlett något agerande från kommunens sida - förrän nu.Enligt kommunalrådet Helena Stenberg, s, tillika ordförande i personalutskottet, togs frågan upp vid senaste sammanträdet.
- Vi lyfte den gemensamt, säger hon.
Det skedde i form av en genomgång av själva avtalet och dess konstruktion samt revisorernas slutsatser.
- Vi beslutade följa och ta del av de uppgifter som Inger Ingesson skickat in till Kpa, säger Helena Stenberg.
Detta uppdrag vilar på personalchefen Agneta Widmarks axlar.
Inte tagit ut
Resultatet av en sådan begäran återstår att se.Enligt tidigare uppgifter till PT, har Inger Ingesson inte vid något tillfälle under 2006 lämnat in uppgifter till Kpa angående förändrade inkomstuppgifter.
Detta trots att hon via sitt bolag under fjolåret tjänade vida över de 120 000 kronor som pensionsavtalet medger innan jämkning av hennes pension ska ske.
Inger Ingesson har i en intervju förklarat att hon inte tagit ut en enda krona i lön ur sitt bolag.
Det åligger nämligen på den enskilde att själv på heder och samvete meddela Kpa om eventuella inkomstförändringar.
Förra skolchefen har direkt och indirekt kritiserats för sitt sätt att via bolagskonstruktioner kringgå pensionsuppgörelsen med sin förra arbetsgivare, Piteå kommun.
Banat väg
Peronalutskottets beslut om att gå vidare i frågan blir intressant att följa.Inte minst mot den bakgrund att så här långt är det Inger Ingesson som banat väg i avseendet att visa hur det går att kringgå en uppgörelse. Piteå kommun har nämligen tre likalydande avtal med förre kommunchefen Gusten Granström, chefen för kultur- och fritid Hans Hansson samt socialchefen Gunnar Eriksson.
Ingen av dessa tre har än valt att gå i förtida pension och därmed nyttja uppgörelsen med kommunen.