PDOL diplomeras för sitt mångfaldsarbete

Piteå dansar och ler har aktivt arbetat mot alla former av kränkningar de senaste åren. Nu diplomeras festivalen för sitt mångfaldsarbete.

PDOL diplomeras för
sitt arbete mot alla former av kränkningar och diskriminering under festivalen. (Arkivbild)

PDOL diplomeras för sitt arbete mot alla former av kränkningar och diskriminering under festivalen. (Arkivbild)

Foto: Kenny Johansson

Piteå2018-01-29 14:53

De senaste åren har sexuella ofredande, våldtäkter och hatbrott uppmärksammats på festivaler runt om i landet. PDOL har tydligt tagit ställning mot utvecklingen och aktivt arbetat mot alla former av kränkningar och diskriminering.

I projektet ”Vi tar ställning mot sexuellt ofredande och hatbrott” visar arrangören genom synliga budskap och olika aktiviteter på området att hatbrott eller sexuella övergrepp inte är okej.

Festivalarrangörens insatser ligger helt i linje med det kommunövergripande arbetet med Ett Piteå för alla. PDOL diplomeras därför för sitt mångfaldsarbete. Diplomeringen sker under fredagens företagarfrukost med temat mänskliga rättigheter och mångfald.

Konceptet för Mångfaldsdiplomering har tagits fram av Piteå kommun i samverkan med företagarorganisationer, folkbildare och Framnäs folkhögskola. Utgångspunkten är en gemensam syn på värdegrunden: Mångfald är en förutsättning för utveckling och tillväxt och mänskliga rättigheter ska utgöra utgångspunkten för arbetet med mångfald.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!